Nieuws artikel categorieën:

Tekst summerschool in een wolkje met schelpjes
  20 mei '16

Kom ook naar de summerschool

Bijspijkeren in de zomerperiode? Kom in de week van 11 t/m 15 juli naar de summerschool en volg een of meerdere cursussen. Het programma is inmiddels helemaal rond!
logo met woordmerk dbc
  20 mei '16

Hoe Dutch Brain Council aandacht trekt op de huisartsbeurs

Meer aandacht van huisartsen. Dat wil elke patiëntenvereniging. Maar hoe krijg je dat? Met een stand op de huisartsbeurs? Meestal is dat teleurstellend. Dutch Brain Council lukt het echter wel. Dankzij een succesvol concept, ondersteund door...
logo Nederlandse Vereniging van Klompvoetjes
  19 mei '16

Vereniging Klompvoetjes werkt succesvol samen met orthopeden

De Nederlandse Vereniging Klompvoetjes wilde eenheid in de behandeling van kinderen met klompvoetjes. De patiëntenorganisatie kreeg het voor elkaar! Nu nog overeenstemming over het aantal behandelcentra.
PGOsupport door eerste ronde Europese aanbesteding
  17 mei '16

PGOsupport door eerste ronde Europese aanbesteding

Twee maanden geleden schreef PGOsupport in op de openbare Europese aanbesteding voor de ‘Ondersteuningsfunctie cliëntenorganisaties’. De vorige aanbesteding (periode 2013-2016) won PGOsupport.
Logo Pharmaceutisch Weekblad
  16 mei '16

CBG wil patiëntenperspectief versterken

PGOsupport-adviseur Annemiek van Rensen is tevens lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Annemiek zet zich daar in voor het perspectief van de patiënt. Het Pharmaceutisch Weekblad interviewde haar.
Afbeelding met tijdschriften van patiëntenorganisaties
  12 mei '16

Opmerkelijk: Papieren magazine nog steeds populair

Het papieren magazine is nog steeds belangrijk bij een effectieve communicatie met de klant, zo blijkt uit onderzoek. Een conclusie die voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties heel relevant is. Zeker omdat een tijdschrift zorgt voor een...
lege medicijnpot
   9 mei '16

7 tips voor snelle actie bij medicijntekort

Een plotseling medicijntekort. Hoe gaat een patiëntenorganisatie daarmee om? Het overviel SON, maar de organisatie leerde snel. Voldoende stof voor een themabijeenkomst voor patiëntenorganisaties bij het CBG. Directeur Rietje Meijer licht vast een...
fotocollage medewerkers en Raad van Toezicht PGOsupport
   9 mei '16

PGOsupport in 2015 – feiten en cijfers

97 cursussen, 439 adviesvragen, 48 gebruikers van de enquêtetool, een e-learning voor patiëntenvertegenwoordigers, een criteriawaaier-GGz en 4 nieuwe medewerkers. In ons online jaarverslag vindt u de belangrijkste kengetallen over 2015.
2 handen passen 2 puzzelstukjes in elkaar
   6 mei '16

Wat leveren de voucherprojecten op?

Wat hebben de 17 voucherprojecten opgeleverd die tussen 2013 en 2015 zijn uitgevoerd? De voucherprojecten zijn projecten waarbij expliciet is samengewerkt tussen ten minste 7 patiënten- en gehandicaptenorganisaties. PGOsupport heeft de projecten...
kapitein aan het roer met verrekijker
   2 mei '16

NVVR trapt af met Bestuurskracht!

De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (NVVR 'De Wervelkolom') is de eerste organisatie die meedoet aan Bestuurskracht. Het maatwerktraject dat organisaties meer power geeft om bestuursleden te werven. Hoe verloopt dit traject voor de NVVR?
potje met pillen
  25 apr '16

Patiëntenorganisaties aan het infuus van de farmaceuten?

50 patiëntenorganisaties ontvingen vorig jaar € 2,2 miljoen van de farmaceutische industrie, meldt De Volkskrant vandaag. De Volkskrant baseert dat op gegevens uit het Transparantieregister Zorg. De Volkskrant sprak met diverse patiëntenorganisaties.
tekts summerschool in een wolkje met schelpjes
  19 apr '16

Inspirerende summerschoolcursussen

De rustige zomerperiode goed besteden? Kom naar de summerschool van 11 t/m 15 juli. We hebben een aantrekkelijk en inspirerend programma. De eerste cursussen zijn bekend.
Handen steken papier in de lucht
  18 apr '16

9 aanbevelingen voor zinvolle patiëntenparticipatie

Patiëntenorganisaties hebben 9 aanbevelingen voor betekenisvolle patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek opgesteld. Deze zijn nu verschenen in het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen. PGOsupport nam het initiatief om...
beeldmerk Q in rood vierkant
  15 apr '16

Kwaliteitscongres 'Ervaringskennis toepassen' een boeiende treinreis

240 vertegenwoordigers van patiënten- en cliëntenorganisaties, zorgverleners en ruim 35 sprekers hadden dinsdag 12 april een topdag tijdens het congres 'Ervaringskennis toepassen'. In het sfeervolle decor van de Rijtuigenloods in Amersfoort...
cijfer 20
  15 apr '16

20+ prachtige projecten van patiëntenorganisaties

Twintig cliëntenorganisaties werkten de afgelopen drie jaar samen met de landelijke koepels aan projecten om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De resultaten zijn gebundeld in de brochure ‘20+ toppers’: informatieproducten, kwaliteitscriteria en...
Logo enquêtetool
   4 apr '16

Snel de achterban raadplegen

De panelmodule is een handige uitbreiding op de enquêtetool. Met de panelmodule verzamelt u snel online de meningen van een vaste groep mensen, uw panel. Dat is handig als u vaker een peiling wilt houden, bijvoorbeeld over actuele onderwerpen. De...
Jongen met voorpagina kracnt
   1 apr '16

10 gratis formules voor onweerstaanbare kopregels

Wilt u dat uw (blog)artikel gelezen wordt? Begin dan met een ijzersterke kopregel. Moeilijk? Welnee, een inkoppertje als u 1 van de 10 formules voor ijzersterke titels toepast.
Jongetje onder boek
  31 mrt '16

Zin in (zelf)studie? Bekijk de e-readers en webcolleges

Geen tijd om naar een cursus te komen? Benieuwd naar de inhoud van een cursus? Ga alvast aan de slag met het cursusmateriaal. U vindt dat nu in 1 handig overzicht. Helemaal gratis.
7 tips voor een p(l)akkende vacaturetekst
  18 mrt '16

7 tips voor een p(l)akkende vacaturetekst

Bestuursleden werft u met een krachtige, aansprekende boodschap. Maar hoe schrijf je die? Met deze 7 tips voor een p(l)akkende vacaturetekst lukt dat ongetwijfeld.
aantal gloeilampen waarvan 1 brandt
  18 mrt '16

Bestuurskracht: bestuursleden werven met power

PGOsupport geeft u Bestuurskracht. Een samenhangend pakket dat uw organisatie meer power geeft om succesvol bestuursleden te werven. Met maximale, gebundelde kracht en verrassende acties buiten de gebaande paden.
Q in rood vlak logo congres
  18 mrt '16

Gesprekstafel: interessante methode voor patiëntenorganisaties

Met de succesvolle methode van 'gesprekstafels' organiseert u het gesprek tussen patiënten, familie, mantelzorgers en zorgprofessionals. Verneem de positieve ervaringen met de Dementietafels. En ontdek op het Kwaliteitscongres dat die methode ook...
Slot Zeist
  15 mrt '16

Besturendag meer dan geslaagd

Meer dan 120 bestuurders van 80 organisaties kwamen afgelopen vrijdag naar Zeist voor de inspiratiemiddag voor besturen van patiëntenorganisaties. Het werd een energieke, levendige uitwisseling over vernieuwend besturen.
Kuiken met bril op
  15 mrt '16

Aantrekkelijke voorjaarscursussen, maar vol = vol

Een nieuwe lente... een nieuwe cursus. Het cursusaanbod van PGOsupport is ook de komende maanden weer bijzonder aantrekkelijk. Volop kansen om bij te spijkeren, te leren van elkaar, uw organisatie te versterken. Schrijf u in, nu het nog kan.
poppetje duwt dominostenen om
   8 mrt '16

5 redenen om naar het kwaliteitscongres te komen

Dinsdag 12 april is het zover: het congres ‘Ervaringskennis toepassen - Werk in uitvoering’ in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een dag vol inspiratie voor patiëntenorganisaties en zorgverleners. Maak kennis met aansprekende voorbeelden. Ontmoet...
Q in rood vlak logo congres
   3 mrt '16

Kwaliteitscongres: leerzame casus verbetering stomazorg

Leer van de Stomavereniging hoe ook uw organisatie kan bijdragen aan zorgverbetering in het ziekenhuis. Schrijf u in voor deze sessie op het congres ‘Ervaringskennis toepassen’.
CD-rom met hangslot erop
   1 mrt '16

De FG, hoe staat het ermee?

De Functionaris Gegevensbescherming (FG) van PGOsupport, Afke Gerritsen, is nu ruim 2 maanden actief. Zij ondersteunt bij privacykwesties. De functie voorziet duidelijk in een behoefte, zo blijkt uit de positieve reacties.
vinkje in cirkel
   1 mrt '16

Actualiseer uw kwaliteitscriteria

Zijn de kwaliteitscriteria van uw organisatie aan vernieuwing toe? Of bent u daar misschien al mee bezig? PGOsupport ondersteunt u kosteloos. Of volgt uw aanpak graag om de methode te evalueren.
gedachtenwolkjes in verschillende vormen
  16 feb '16

Nieuw: cursus 'Communiceer bewust, versterk elkaar!'

Zoveel zielen, zoveel zinnen. Vrijwilligers, professionals, bestuurders en ervaringsdeskundigen werken meestal in teams. Persoonlijkheden met eigen drijfveren en kwaliteiten. Dat vraagt om goede communicatie die versterkt. U leert het in de nieuwe...
Edith Schippers
  15 feb '16

Niet verder bezuinigen op pg-organisaties

Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn willen niet verder snijden in de subsidie aan patiënten- en gehandicaptenorganisaties. De bewindslieden willen het vouchersysteem handhaven. Dat schrijven ze in een brief aan de Tweede Kamer.
toetsenbord met facebook-duim
  15 feb '16

Beheren = beheersen van Facebookgroepen

Facebookgroepen zijn fantastisch om ervaring en kennis uit te wisselen. Voor lotgenotencontact, om (potentiële) leden te binden en boeien. Naarmate zo'n discussiegroep groeit, groeien soms ook de negatieve berichten. Hoe ga je daarmee om? Hoe hou...

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws