Nieuws artikel categorieën:

gestileerde tekening van een kompas
  18 nov '14

Patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek

Op de website Participatiekompas.nl vindt u praktijkvoorbeelden van patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek. Lees hoe patiëntenorganisaties het aanpakken en welke handvatten er zijn. Zo hoeft u niet zelf het wiel uit te vinden.
Achterbanraadpleging basis voor kwaliteitscriteria
  17 nov '14

Achterbanraadpleging basis voor kwaliteitscriteria

Afzonderlijke patiëntervaringen zijn al gauw incidenten. Maar de gebundelde ervaring van honderden patiënten, is even wat anders. Het voucherproject 'VEEL' levert een onderbouwd kwaliteitsbeeld vanuit de patiënt. Het vertrekpunt voor...
spaarvarkens die drijven in reddingsboeien
  17 nov '14

Gratis!

Met een beperkt budget toch bergen verzetten. Dat is de opdracht die veel patiënten- en gehandicaptenorganisaties zich stellen. Dan is kosteloze hulp van een professional of een gratis cursus meer dan welkom. Een overzicht van (bijna) gratis...
Toets met poppetje
   7 nov '14

Vind bestuursleden in de Namenbank

De Namenbank bevat profielen van experts met hart voor cliëntenraden en patiëntenorganisaties. U vindt er kandidaat-bestuursleden, adviseurs en leden voor de raad van toezicht. We stellen 4 kandidaten aan u voor.
poppetje met mobiele telefoon
   4 nov '14

Nieuw: toolkit communicatie

Een model communicatieplan, talloze tips, goede voorbeelden en handleidingen voor effectieve communicatie. Dat alles vindt u in de nieuwe toolkit.
logo Zorgverzekeraars Nederland
   3 nov '14

Grote kwaliteitsverschillen in zorg

Ruim de helft van de Nederlanders ziet grote kwaliteitsverschillen tussen zorgverleners. Van de zorgverleners zien 4 op de 10 dat. De meeste zorgverleners vinden dat anderen inzicht moeten hebben in de kwaliteit van de zorg die zij verlenen. Dat...
spaarvarken met computermuis
  29 okt '14

Tips voor meer donaties via uw website

Geef webbezoekers direct antwoord op hun brandende vragen. Zorg voor een rimpelloos proces om online te doneren. Duidelijke taal en heldere beelden op uw site openen de portemonnees.
Google-logo
  28 okt '14

Hoger scoren in Google

Wilt u hoger scoren in Google? Zorg dat zoekmachines uw website goed kunnen vinden. 9 tips waarmee u direct aan de slag kunt.
Cadeau
  27 okt '14

6 manieren om uw leden te verleiden

Hoe verleidt u mensen om lid, vrijwilliger of donateur te worden - om hun kostbare tijd of geld te steken in uw patiëntenorganisatie? Argumenten zijn belangrijk – maar mensen beslissen vooral op gevoel.
PC scherm in de wolken
  27 okt '14

Geld en tijd besparen met het virtueel kantoor

Ontdek hoe organisaties kosten en tijd besparen met het virtueel kantoor. Hoe zij documenten opslaan en delen, e-mailen en kantoortoepassingen gebruiken in een beveiligde omgeving op internet. Zonder software, zonder gebruikskosten.
PGOsupport brengt vacaturevraag en -aanbod bij elkaar
  21 okt '14

PGOsupport brengt vacaturevraag en -aanbod bij elkaar

Zoekt u gekwalificeerde medewerkers voor uw project? Plaats uw vacature in de LinkedIngroep van PGOsupport!
videominiatuur 20.000 vrijwilligers PGO
  17 okt '14

Video helpt om vrijwilligers te werven

Bijna 1.500 keer is het filmpje 'Trots op de sector' over de patiënten- en gehandicaptensector al online bekeken. PGOsupport krijgt veel positieve reacties. Het filmpje is prima bruikbaar om vrijwilligers en leden te werven. De organisaties...
vrouw met duim omhoog
  16 okt '14

Nominaties beste patiëntenblad 2014

De nominaties voor Het beste patiëntenblad 2014 zijn bekend. Uit 58 inzendingen heeft de jury 6 bladen van patiëntenorganisaties genomineerd.
Logo is openslaand boek
   7 okt '14

Nieuwe (web)app versterkt arbeidspositie

Slechts 30% van de mensen met een chronische aandoening heeft een betaalde baan. Dat is natuurlijk veel te weinig. De arbeidsparticipatietool neemt vooroordelen en onbekendheid bij werkgevers weg. En geeft informatie aan mensen met een chronische...
vrouw kijkt naar 2 halfvolle glazen water
  30 sep '14

Meer met minder?

Efficiënt omgaan met beperkte middelen: voor de meeste patiënten- en gehandicaptenorganisaties de dagelijkse werkelijkheid. De inkomsten zijn in de afgelopen jaren immers flink teruggelopen. Heeft u uw draai gevonden in het huidige subsidieregime?...
Stapel boeken
  30 sep '14

Cursusaanbod najaar 2014

PGOsupport heeft weer nieuwe cursussen en bijeenkomsten op het programma staan. Bekijk de menukaart voor het najaar, inclusief een voorproefje van het aanbod voor 2015.
Hersenletselorganisaties: van samenwerking naar fusie
  29 sep '14

Hersenletselorganisaties: van samenwerking naar fusie

3 Patiëntenorganisaties fuseren. Voortaan is hersenletsel het adres voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Dat brengt duidelijkheid, gebundelde kracht en efficiency. Directeur Monique Lindhout vertelt over de voetangels en klemmen.
4 knoppen met vraagteken, vinkje etc
  25 sep '14

Ontdek de struikelblokken in uw website

Leer hoe u struikelblokken opspoort in uw website. Test hem bij gebruikers. U kunt dat eenvoudig zelf. U ziet met eigen ogen hoe mensen uw website gebruiken. En wat er beter kan.
uncle sam
  23 sep '14

9 tips om vrijwilligers aan te trekken

Hoe verleidt u mensen om vrijwilliger te worden en hun kostbare tijd in uw organisatie te steken? 9 tips voor het succesvol aantrekken van vrijwilligers.
kompas
  16 sep '14

Help mee het Participatiekompas te verbeteren

De website www.participatiekompas.nl is een vindplaats van kennis en praktijkervaringen voor patiënten, onderzoekers, beleidsmakers én zorgverleners. Hij bevat informatie over patiënten- en cliëntenparticipatie bij onderzoek, beleid en kwaliteit:...

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws