Nieuws artikel categorieën:

Poppetje leest beste patiëntenblad
  29 jan '15

B en Vizier / Hyp winnaars beste patiëntenblad

De eerste Will Tinnemansprijs voor het beste patiëntenblad gaat naar Borstkankervereniging Nederland en de combinatie Angst, Dwang en Fobie Stichting (ADF Stichting) / Nederlandse Hyperventilatiestichting (NHS).
pijl met tekst 'Klaar voor de toekomst'
  27 jan '15

Klaar voor de toekomst

Is uw organisatie klaar voor de toekomst? Laat u inspireren door geslaagde voorbeelden, gewaagde ideeën en slimme oplossingen. PGOsupport organiseert op maandag 20 april de beurs ‘Klaar voor de toekomst’ voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties.
roodwit geblokt tafelkleed
  26 jan '15

Keukentafelgesprek: handige hulpmiddelen

Over het keukentafelgesprek is veel te doen. Voor mensen die aanspraak maken op zorg via de gemeente is het een belangrijk gesprek. Patiënten- en gehandicaptenorganisaties willen hun achterban goed informeren. U hoeft het wiel niet meer zelf uit...
vinkje
  22 jan '15

Kwaliteitscriteria

Steeds meer patiëntenorganisaties hebben eigen kwaliteitscriteria ontwikkeld. Wat kun je vervolgens met die criteria? We belichten 2 bijzondere toepassingen.
zakenvrouw met verrekijker
  20 jan '15

10 tips om bestuursleden te vinden

“Waar halen we goede bestuursleden vandaan?” Het is een veelgenoemd knelpunt in onze gesprekken met patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Toch zijn er verenigingen die er nauwelijks moeite mee hebben. We brengen 10 succesfactoren in kaart.
Jonge dame kijkt in de lens
  13 jan '15

Jongeren binden met nieuwe community

Jongeren hebben weinig met patiëntenverenigingen. Behoefte aan informatie en ervaringen van andere jongeren hebben ze wel. De online zelfhulp 'ALL OF ME' voorziet daarin. Resultaat van een voucherproject.
2 handen met vraagteken en uitroepteken
  13 jan '15

Vouchermarkt: mis hem niet!

Heeft uw organisatie een voucher? Welke mogelijkheden zijn er, wat doen andere organisaties, kan ik aansluiten of aanhakers vinden? Kom naar de vouchermarkt, woensdag 28 januari in Amersfoort!
2 poppetjes samen voor hetzelfde doel
  13 jan '15

Kom netwerken met onderzoekers en bedrijven

Tijdens Date2Innovate ontmoeten patiëntenorganisaties onderzoekers en bedrijven. Om samen onderzoek te starten en producten te ontwikkelen vanuit patiëntenbelang. En om mee te dingen naar de ZonMw-stimuleringsprijs van 50.000 euro.
man met verrekijker
   8 jan '15

Kwaliteitsontwikkelingen in 6 vragen

Wat zijn de recente ontwikkelingen rond kwaliteit van zorg en de rol van patiëntenorganisaties daarin? In dit bericht praten we u bij over de stand van kwaliteitszaken.
pijltje in de roos
   8 jan '15

Cursussen geven grip op zorgmarkt

De zorgmarkt is volop in beweging. De veranderingen raken patiënten- en gehandicaptenorganisaties in hun kerntaken. Hoe krijgt u daar grip op? Een serie cursussen ondersteunt u daarbij.

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws