Nieuws artikel categorieën:

2 poppetjes samen voor hetzelfde doel
  20 feb '15

'Vaardig in zelfzorg' geeft patiënt grip op aandoening

Omgaan met je aandoening, je leven weer op de rails krijgen. Daar heb je vaardigheden voor nodig. Zoals het kunnen hanteren van stress. Maar ook informatie vergaren die aansluit bij je persoonlijke omstandigheden. Resultaat van een voucherproject.
logo participatiekompas
  18 feb '15

Patiëntenparticipatie bij kwaliteitsprojecten

Op de website Participatiekompas.nl vindt u voorbeelden van patiëntenparticipatie bij kwaliteitsprojecten. Lees hoe patiëntenorganisaties het aanpakken en welke handvatten er zijn. Zo hoeft u niet zelf het wiel uit te vinden.
Haal meer uit fondsenwerving met sociale media
  10 feb '15

Haal meer uit fondsenwerving met sociale media

Fondsenwerving ondersteunen met sociale media werkt. Een actie met inzet van sociale media levert veel meer op dan zonder. Lees de ervaring Schildklier Organisatie Nederland (SON).
logo PGOsupport
   9 feb '15

Vacature: lid Raad van Toezicht PGOsupport

Per 1 juli 2015 zoekt PGOsupport een lid voor de Raad van Toezicht.
vinkje
   9 feb '15

Patiëntenorganisaties toetsen kwaliteit

Steeds meer patiëntenorganisaties toetsen de zorg op aspecten die voor hun achterban belangrijk zijn. Dat resulteert in keurmerken, patiëntenwijzers, vinkjes of andere instrumenten die duidelijk maken waar goede zorg verleend wordt. Welke...
icoontjes van alle sociale media: YouTube, Pinterest, Twitter, Facebook
   6 feb '15

Jongeren haken af van Facebook en Twitter

Nederlanders zijn het afgelopen jaar meer gebruik gaan maken van Facebook, maar tegelijkertijd vertrekken er jongeren van het Amerikaanse sociale netwerk. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2015 van onderzoeksbureau Newcom...
hand vol met boodschappentassen
   5 feb '15

Levendige vouchermarkt startpunt voor samenwerking

De vouchermarkt op 28 januari zinderde van de energie. Op de markt presenteerden 13 organisaties hun voucherproject en was er volop informatie verkrijgbaar over de 2e voucherronde.
Poppetje leest beste patiëntenblad
  29 jan '15

B en Vizier / Hyp winnaars beste patiëntenblad

De eerste Will Tinnemansprijs voor het beste patiëntenblad gaat naar Borstkankervereniging Nederland en de combinatie Angst, Dwang en Fobie Stichting (ADF Stichting) / Nederlandse Hyperventilatiestichting (NHS).
pijl met tekst 'Klaar voor de toekomst'
  27 jan '15

Klaar voor de toekomst

Is uw organisatie klaar voor de toekomst? Laat u inspireren door geslaagde voorbeelden, gewaagde ideeën en slimme oplossingen. PGOsupport organiseert op maandag 20 april de beurs ‘Klaar voor de toekomst’ voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties.
roodwit geblokt tafelkleed
  26 jan '15

Keukentafelgesprek: handige hulpmiddelen

Over het keukentafelgesprek is veel te doen. Voor mensen die aanspraak maken op zorg via de gemeente is het een belangrijk gesprek. Patiënten- en gehandicaptenorganisaties willen hun achterban goed informeren. U hoeft het wiel niet meer zelf uit...

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws