Nieuws artikel categorieën:

Tekst summerschool in een wolkje met schelpjes
  20 mei '16

Kom ook naar de summerschool

Bijspijkeren in de zomerperiode? Kom in de week van 11 t/m 15 juli naar de summerschool en volg een of meerdere cursussen. Het programma is inmiddels helemaal rond!
logo met woordmerk dbc
  20 mei '16

Hoe Dutch Brain Council aandacht trekt op de huisartsbeurs

Meer aandacht van huisartsen. Dat wil elke patiëntenvereniging. Maar hoe krijg je dat? Met een stand op de huisartsbeurs? Meestal is dat teleurstellend. Dutch Brain Council lukt het echter wel. Dankzij een succesvol concept, ondersteund door...
logo Nederlandse Vereniging van Klompvoetjes
  19 mei '16

Vereniging Klompvoetjes werkt succesvol samen met orthopeden

De Nederlandse Vereniging Klompvoetjes wilde eenheid in de behandeling van kinderen met klompvoetjes. De patiëntenorganisatie kreeg het voor elkaar! Nu nog overeenstemming over het aantal behandelcentra.
PGOsupport door eerste ronde Europese aanbesteding
  17 mei '16

PGOsupport door eerste ronde Europese aanbesteding

Twee maanden geleden schreef PGOsupport in op de openbare Europese aanbesteding voor de ‘Ondersteuningsfunctie cliëntenorganisaties’. De vorige aanbesteding (periode 2013-2016) won PGOsupport.
Logo Pharmaceutisch Weekblad
  16 mei '16

CBG wil patiëntenperspectief versterken

PGOsupport-adviseur Annemiek van Rensen is tevens lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Annemiek zet zich daar in voor het perspectief van de patiënt. Het Pharmaceutisch Weekblad interviewde haar.
Afbeelding met tijdschriften van patiëntenorganisaties
  12 mei '16

Opmerkelijk: Papieren magazine nog steeds populair

Het papieren magazine is nog steeds belangrijk bij een effectieve communicatie met de klant, zo blijkt uit onderzoek. Een conclusie die voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties heel relevant is. Zeker omdat een tijdschrift zorgt voor een...
lege medicijnpot
   9 mei '16

7 tips voor snelle actie bij medicijntekort

Een plotseling medicijntekort. Hoe gaat een patiëntenorganisatie daarmee om? Het overviel SON, maar de organisatie leerde snel. Voldoende stof voor een themabijeenkomst voor patiëntenorganisaties bij het CBG. Directeur Rietje Meijer licht vast een...
fotocollage medewerkers en Raad van Toezicht PGOsupport
   9 mei '16

PGOsupport in 2015 – feiten en cijfers

97 cursussen, 439 adviesvragen, 48 gebruikers van de enquêtetool, een e-learning voor patiëntenvertegenwoordigers, een criteriawaaier-GGz en 4 nieuwe medewerkers. In ons online jaarverslag vindt u de belangrijkste kengetallen over 2015.
2 handen passen 2 puzzelstukjes in elkaar
   6 mei '16

Wat leveren de voucherprojecten op?

Wat hebben de 17 voucherprojecten opgeleverd die tussen 2013 en 2015 zijn uitgevoerd? De voucherprojecten zijn projecten waarbij expliciet is samengewerkt tussen ten minste 7 patiënten- en gehandicaptenorganisaties. PGOsupport heeft de projecten...
kapitein aan het roer met verrekijker
   2 mei '16

NVVR trapt af met Bestuurskracht!

De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (NVVR 'De Wervelkolom') is de eerste organisatie die meedoet aan Bestuurskracht. Het maatwerktraject dat organisaties meer power geeft om bestuursleden te werven. Hoe verloopt dit traject voor de NVVR?

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws