Nieuws artikel categorieën:

poppetjes en tekst 'PGmonitor'
  10 jan '17

Monitor: meten, weten en verbeteren voor de organisatie van de toekomst

De toekomst voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties ligt open. Als betrokkene bij een patiëntenorganisatie bent u regelmatig bezig met het maken van toekomstplannen. Hoe kan PGOsupport daarin ondersteunen? Met de PG-monitor brengen we dit in...
vrouw met headset en duimen omhoog
  10 jan '17

Contributieverdubbelaar: warme fondsenwerving

Fondsen werven onder uw leden en donateurs. "Dat kunnen we ze toch niet vragen?" Juist wel, leert de ervaring. Het levert de Stomavereniging en de Endometriose Stichting substantieel extra inkomsten op. Ontdek de contributieverdubbelaar van...
hand met mobiele telefoon met apps
  10 jan '17

eHealth: kansen voor patiëntenorganisaties?

Hoe maak je zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden, of je nu zorg ontvangt of verleent? Veel Nederlanders weten niet wat eHealth precies is of wat het voor hen kan betekenen. Daarom is er de eHealthweek.
champagneglazen
   6 jan '17

Landelijk zorgdebat op nieuwjaarsbijeenkomst

Maar 1 op de 5 mensen krijgt echt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft. Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan tienduizend mensen. Het is gedaan door Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en het Landelijk Platform GGz.
Jongen met spaghetti over z'n hoofd
   6 jan '17

Spaghettihoofden begrijpen elkaar dankzij maatwerkcursus

“Supergoed, ik wil het iedere organisatie aanraden, écht heel leuk en leerzaam.” Bij de VOKK vliegen de superlatieven over de maatwerkcursus ‘Communiceer bewust, versterk elkaar’ je om de oren. Marianne Naafs (directeur) en Amber van Ameijde...
Meer facebookvolgers scoren? Leer van de toppers
  19 dec '16

Meer facebookvolgers scoren? Leer van de toppers

Hoe scoor je 30 tot 40% meer volgers in 6 maanden? Alzheimer Nederland, PDSB en Freya weten het. Ontdek hun tips voor meer succes op Facebook en stijg ook in de social media top 10.
Papieren letters met het woord social media met punaises op een prikbord geprikt
  13 dec '16

Top 10 pg-organisaties op social media

Hoe actief zijn patiënten- en gehandicaptenorganisaties op social media? Elk half jaar maken we de top 10 bekend, gebaseerd op de kloutscore. Deze score geeft aan hoe invloedrijk een organisatie is op social media, op een schaal van 1 tot 100.
Poppetjes lopen omhoog over een trap met bovenaan een stapel boeken
   5 dec '16

Ons cursusaanbod in 2017

De cursusagenda voor 2017 krijgt alweer aardig vorm. Van communicatie tot inbreng cliëntperspectief en van lotgenotencontact tot weboptimalisatie. Volop mogelijkheden dus om uw kennis en vaardigheden op peil te brengen.
Handen steken papier in de lucht
   2 dec '16

Inbreng cliëntperspectief vergroten? Leer ’t bij PGOsupport

Goed weten wat uw achterban wil. En vervolgens zorgen dat zorgverleners, verzekeraars, politici en onderzoekers daar rekening mee houden. U leert het bij PGOsupport. Ontdek ons pakket van instap- tot verdiepingscursussen inbreng...
Plant in hand
  29 nov '16

Adviesmethode zet nieuw bestuur op de rit

Na interne strubbelingen, treedt er een volledig nieuw bestuur aan bij patiëntenvereniging ADCA. Er ligt heel veel werk. Hoe moeten ze het aanpakken? Wat moet eerst? Ze roepen de hulp in van PGOsupport. Met een adviseur in ‘waarderend...
eurobiljetten
  22 nov '16

PGOsupport helpt bij fondsenwerving

PGOsupport heeft een trainee fondsenwerving in dienst: Renske Noordhuis. Zij helpt uw cliëntenorganisatie om met concrete acties structurele inkomsten te werven. Het dienstenpakket bestaat uit 5 onderdelen. Renske legt uit.
jonge vrouw achter laptop
  21 nov '16

Handig: zelfstudie met open online colleges

Geen tijd om naar een cursus te komen? Benieuwd naar de inhoud van een cursus? Ga (alvast) aan de slag met de online open colleges van PGOsupport. Helemaal gratis.
logo belastingdienst
  17 nov '16

Regelhulp vrijwilligers

Mag een vrijwilliger een vergoeding ontvangen en hoeveel mag dat zijn? Wat moet de vrijwilliger of de (patiënten)organisatie doen wanneer een vrijwilliger te veel ontvangen heeft?
Persoon die in linkerhand mobiel vasthoudt en met rechterhand naar een tablet wijst. Op beide beeldschermen zijn webstatistieken te zien.
   7 nov '16

Gratis online adverteren. Hoe werkt dat?

Optimaal vindbaar zijn in Google is belangrijk voor patiëntenorganisaties. Maar online adverteren is duur. Gelukkig is er Google Ad Grants, een gratis budget voor non-profitorganisaties om te adverteren op Google.
De ridderzaal
   4 nov '16

Formule voor effectief lobbyen = 2 x H + 1 x G

6 lobbypraktijken van cliëntenorganisaties passeren de revue tijdens een netwerkbijeenkomst bij PGOsupport. Aangevuld met de do’s and don’ts van public affairs adviseur Michiel Krijvenaar (Van Belang & Partners).
Vergadering
   1 nov '16

Voorwaarden zaalhuur PGOsupport gewijzigd

Maakt u regelmatig gebruik van onze vergaderruimte? Dan vragen wij graag even uw aandacht. De voorwaarden voor de huur van onze zalen veranderen per 1 januari.
helpknop
  27 okt '16

Bestuursleden vinden ... desillusie en doolhof

Ook al doe je alles volgens het boekje, dan lukt het soms toch niet. Alles en iedereen zet je in om nieuwe bestuursleden te vinden. Wat kun je nog doen als de zoektocht soms moedeloos maakt?
collage van portretten van PGOsupport-medewerkers
  19 okt '16

Vacature: PGOsupport zoekt adviseur

Wij zoeken een nieuwe collega: een ondernemende adviseur die de uitbreiding van onze dienstverlening naar het regionale en lokale niveau mee ontwikkelt en vormgeeft.
pil en capsule
  14 okt '16

Medicijnsucces voor bijnierpatiënten

Bijnierpatiënten tonen een sterk staaltje cliëntenparticipatie. Want door de samenwerking te zoeken zijn ze nu verlost van de vieze en te lastige tabletten die ze dagelijks moeten slikken. Hoe kregen ze de farmaceutische industrie zover om de...
jonge vrouw met leeg spreekwolkje
  11 okt '16

Hoe betrek je jongeren bij je organisatie?

Hoe bereik en betrek je jongeren bij je organisatie? PGOsupport gaat met Kickstart in zee om een antwoord te zoeken op deze vraag.
Foto van de bedrijfsfilm van PGOsupport
   4 okt '16

Video PGOsupport: nieuwe koers in beeld

PGOsupport brengt haar nieuwe koers voor ondersteuning van cliëntenorganisaties in beeld met een bedrijfsfilm.
knapzak met voetstappen
   3 okt '16

Nieuwe koers PGOsupport

PGOsupport heeft de aanbesteding van het ministerie van VWS voor de ‘ondersteuningsfunctie cliëntperspectief’ gewonnen. Daarmee is onze opdracht verbreed. Zo gaan we cliëntenorganisaties ook op regionaal en lokaal niveau ondersteunen. We houden...
Afbeelding met logo Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube
   3 okt '16

Kent u onze socialmedia-kanalen?

Het laatste nieuws en de belangrijke wijzigingen op onze website krijgt u als nieuwsbriefabonnee tweewekelijks via e-mail. Om nog sneller op de hoogte te zijn, voor achtergrondinformatie of om inspiratie op te doen volgt u ons op Twitter,...
doktersgesprek
  19 sep '16

Borstkankervereniging Nederland geeft patiënten grip

BVN deelt de ervaring rondom de ontwikkeling en implementatie van B-bewust. De website voor mensen die te maken hebben met borstkanker. Hij helpt informatie te verzamelen en stil te staan bij eigen vragen en voorkeuren. Om zo gesprekken met...
zakenvrouw met verrekijker
  16 sep '16

10 tips om bestuursleden te werven

Nee, gemakkelijk is het niet. Toch valt op dat de ene patiëntenorganisatie gemakkelijk bestuursleden vindt, terwijl het een andere organisatie niet lukt. 10 tips om u verder te helpen.
Mannetje met vraagteken en met uitroepteken naast elkaar
  14 sep '16

Veelgestelde vragen over de nieuwe subsidieregeling

Ze waren drukbezocht, de informatiebijeenkomsten voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties over de subsidieregeling en -aanvraag 2017-2018. Bijeenkomst gemist? De informatie nog eens nalezen? Dat kan. Fonds PGO zette de presentatie en...
duim omhoog
   2 sep '16

Inbreng cliëntenperspectief vergroten? Vraag ’t PGOsupport!

Hoe bevorderen we betere zorg vanuit cliëntenperspectief? Hoe leiden we ervaringsdeskundigen binnen onze organisatie op die deelnemen in zorgverbetertrajecten? Hoe werken we optimaal mee aan wetenschappelijk onderzoek? Ook bij dit soort vragen...
man en vrouw applaudiseren blij
  29 aug '16

Masterclass storytelling: geef uw verhaal meer zeggingskracht

Nieuw in ons cursusaanbod zijn masterclasses. Verdiepingstrainingen speciaal voor ervaren professionals. Leer hoe ook u de ademloze aandacht en betrokkenheid krijgt van uw publiek.
Pictogram van sprekende hoofden 'bijeenkomsten'
  22 aug '16

Geheel vernieuwd: toolkit bijeenkomsten

Waar moet u allemaal aan denken als u een bijeenkomst wilt organiseren? Die informatie vindt u in de volledig vernieuwde toolkit bijeenkomsten. Met deze toolkit ziet u geen zaken meer over het hoofd en houdt u van begin tot eind het overzicht.
Film
  19 aug '16

Meer mensen bereiken? Zeg het met video!

Krachtig uw boodschap overbrengen? Dat kan heel effectief met een korte video. Hoe dat werkt leert u in de cursus 'Doelgericht filmpjes maken'.

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws