Nieuws artikel categorieën:

vrouw kijkt naar 2 halfvolle glazen water
  30 sep '14

Meer met minder?

Efficiënt omgaan met beperkte middelen: voor de meeste patiënten- en gehandicaptenorganisaties de dagelijkse werkelijkheid. De inkomsten zijn in de afgelopen jaren immers flink teruggelopen. Heeft u uw draai gevonden in het huidige subsidieregime?...
Stapel boeken
  30 sep '14

Cursusaanbod najaar 2014

PGOsupport heeft weer nieuwe cursussen en bijeenkomsten op het programma staan. Bekijk de menukaart voor het najaar, inclusief een voorproefje van het aanbod voor 2015.
Hersenletselorganisaties: van samenwerking naar fusie
  29 sep '14

Hersenletselorganisaties: van samenwerking naar fusie

3 Patiëntenorganisaties fuseren. Voortaan is hersenletsel het adres voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Dat brengt duidelijkheid, gebundelde kracht en efficiency. Directeur Monique Lindhout vertelt over de voetangels en klemmen.
4 knoppen met vraagteken, vinkje etc
  25 sep '14

Ontdek de struikelblokken in uw website

Leer hoe u struikelblokken opspoort in uw website. Test hem bij gebruikers. U kunt dat eenvoudig zelf. U ziet met eigen ogen hoe mensen uw website gebruiken. En wat er beter kan.
uncle sam
  23 sep '14

9 tips om vrijwilligers aan te trekken

Hoe verleidt u mensen om vrijwilliger te worden en hun kostbare tijd in uw organisatie te steken? 9 tips voor het succesvol aantrekken van vrijwilligers.
kompas
  16 sep '14

Help mee het Participatiekompas te verbeteren

De website www.participatiekompas.nl is een vindplaats van kennis en praktijkervaringen voor patiënten, onderzoekers, beleidsmakers én zorgverleners. Hij bevat informatie over patiënten- en cliëntenparticipatie bij onderzoek, beleid en kwaliteit:...
vrouw met microfoon
  16 sep '14

Hoe (veer)krachtig is uw organisatie? Doe de quiz!

Doe de test en ontdek de kracht van uw organisatie. Hulpmiddel bij de discussie over koers en acties voor de toekomst. Een luchtige quiz met een serieuze ondertoon.
stopborden
  11 sep '14

Fuseren of opheffen?

De patiëntenbeweging is de afgelopen jaren hard getroffen door bezuinigingen. PGOsupport ondersteunt met raad en daad. Soms blijkt opheffen van de organisatie nog de enige mogelijkheid. Een stappenplan voor een zorgvuldige aanpak vindt u nu in de...
meisje met laptop
   9 sep '14

6 tips voor een betere website

Krijg meer bezoekers op uw website die makkelijker vinden wat ze zoeken. Kleine aanpassingen leiden vaak tot grote verbeteringen. PGOsupport verzamelt wat werkt op het web.
poppetje dat in boeken zit te studeren
   2 sep '14

Cursusaanbod patiëntenparticipatie

Invloed uitoefenen op wetenschappelijk onderzoek of op de kwaliteit van zorg is een belangrijke taak van patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Dat vraagt specifieke kennis en persoonlijke vaardigheden. Het cursusaanbod van PGOsupport biedt op...
Man aan laptop toont cadeautje
   1 sep '14

Leden binden met digitaal welkomsttraject

Nieuwe leden en donateurs verdienen een warm welkom. Daarmee vergroot u de binding met uw organisatie. De juiste boodschap op het juiste moment is daarbij essentieel. Met een digitaal welkomsttraject regelt u dat makkelijk en effectief.
Pijl treft doel
   1 sep '14

Olijf werft succesvol vrijwilligers

Stichting Olijf werft 25 vrijwilligers in korte tijd. Kristel Hoogwout vertelt hoe het netwerk van vrouwen met gynaecologische kanker dat voor elkaar krijgt.
spaarvarken met computermuis
  22 jul '14

5 tips voor meer donaties via uw website

Geef webbezoekers direct antwoord op hun brandende vragen. Zorg voor een rimpelloos proces om online te doneren. Duidelijke taal en heldere beelden op uw site openen de portemonnees.
icoon met dossierkast en kruis
  14 jul '14

Iedereen zijn eigen online gezondheidsdossier

Geef iedere burger altijd en overal toegang tot de eigen medische gegevens. Met later de mogelijkheid om de gegevens zelf te beheren in een persoonlijk gezondheidsdossier (PGD). De RVZ adviseert het ministerie van VWS over de inrichting van de...
bedelend hondje
   1 jul '14

Kansen in de markt creëren

Gert Rebergen, tot voor kort interim-directeur bij Ieder(in) roept patiënten- en gehandicaptenorganisaties op om ondernemend te worden. Kom inspiratie opdoen en horen wat de mogelijkheden zijn in de workshop ‘sociaal ondernemen’ op maandag 21 juli.
Mobiel met app iconen eromheen
  30 jun '14

Verzin en win een app voor uw organisatie

Hoe kan een app nieuwe leden opleveren? Of leden binden en boeien? Bedenk hoe zo’n app er voor uw organisatie uit kan zien. En maak kans om ‘m te winnen.
stapel boeken
  30 jun '14

Cursusaanbod najaar 2014

Na de vakantie bijspijkeren? Het programma van cursussen en trainingen voor het najaar is beschikbaar.
bord werk in uitvoering met pilonen
  27 jun '14

Leren van succesvolle arbeidsprojecten

Arbeid is voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties een belangrijk aandachtspunt. Daarom organiseert PGOsupport op maandag 8 september een bijeenkomst over arbeidsparticipatie. Deel uw ervaring, sluit aan, doe inspiratie en ideeën op!
twittervogeltje met laptop
  17 jun '14

Top 10 pg-organisaties op Twitter

Hoe doen patiënten- en gehandicaptenorganisaties het op sociale media? Er zijn weer flinke verschuivingen in de top 10. Voor de rangorde hebben we gebruikgemaakt van de Klout-score. Die geeft aan hoe invloedrijk een twitteraar is, op een schaal...
videominiatuur 20.000 vrijwilligers PGO
  17 jun '14

Trots op de sector!

Patiënten- en gehandicaptenorganisaties hebben samen een half miljoen leden en ze kunnen rekenen op de inzet van 20.000 vrijwilligers. Dat zijn gegevens om trots op te zijn. PGOsupport heeft een animatie laten maken die de belangrijkste...

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws