Nieuws artikel categorieën:

pijl met tekst 'Klaar voor de toekomst'
  27 jan '15

Klaar voor de toekomst

Is uw organisatie klaar voor de toekomst? Laat u inspireren door geslaagde voorbeelden, gewaagde ideeën en slimme oplossingen. PGOsupport organiseert op maandag 20 april de beurs ‘Klaar voor de toekomst’ voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties.
roodwit geblokt tafelkleed
  26 jan '15

Keukentafelgesprek: handige hulpmiddelen

Over het keukentafelgesprek is veel te doen. Voor mensen die aanspraak maken op zorg via de gemeente is het een belangrijk gesprek. Patiënten- en gehandicaptenorganisaties willen hun achterban goed informeren. U hoeft het wiel niet meer zelf uit...
vinkje
  22 jan '15

Kwaliteitscriteria

Steeds meer patiëntenorganisaties hebben eigen kwaliteitscriteria ontwikkeld. Wat kun je vervolgens met die criteria? We belichten 2 bijzondere toepassingen.
zakenvrouw met verrekijker
  20 jan '15

10 tips om bestuursleden te vinden

“Waar halen we goede bestuursleden vandaan?” Het is een veelgenoemd knelpunt in onze gesprekken met patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Toch zijn er verenigingen die er nauwelijks moeite mee hebben. We brengen 10 succesfactoren in kaart.
Jonge dame kijkt in de lens
  13 jan '15

Jongeren binden met nieuwe community

Jongeren hebben weinig met patiëntenverenigingen. Behoefte aan informatie en ervaringen van andere jongeren hebben ze wel. De online zelfhulp 'ALL OF ME' voorziet daarin. Resultaat van een voucherproject.
2 handen met vraagteken en uitroepteken
  13 jan '15

Vouchermarkt: mis hem niet!

Heeft uw organisatie een voucher? Welke mogelijkheden zijn er, wat doen andere organisaties, kan ik aansluiten of aanhakers vinden? Kom naar de vouchermarkt, woensdag 28 januari in Amersfoort!
2 poppetjes samen voor hetzelfde doel
  13 jan '15

Kom netwerken met onderzoekers en bedrijven

Tijdens Date2Innovate ontmoeten patiëntenorganisaties onderzoekers en bedrijven. Om samen onderzoek te starten en producten te ontwikkelen vanuit patiëntenbelang. En om mee te dingen naar de ZonMw-stimuleringsprijs van 50.000 euro.
man met verrekijker
   8 jan '15

Kwaliteitsontwikkelingen in 6 vragen

Wat zijn de recente ontwikkelingen rond kwaliteit van zorg en de rol van patiëntenorganisaties daarin? In dit bericht praten we u bij over de stand van kwaliteitszaken.
pijltje in de roos
   8 jan '15

Cursussen geven grip op zorgmarkt

De zorgmarkt is volop in beweging. De veranderingen raken patiënten- en gehandicaptenorganisaties in hun kerntaken. Hoe krijgt u daar grip op? Een serie cursussen ondersteunt u daarbij.
kassabon
  16 dec '14

Nieuwe ronde vouchersubsidie

Het vouchersysteem voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties wordt voortgezet. Voor de organisaties die het betreft organiseert PGOsupport een vouchermarkt op woensdag 28 januari in Amersfoort.
Stapel boeken
  16 dec '14

Cursusaanbod 2015

De cursusagenda voor de eerste helft van 2015 is al flink gevuld. Met gouwe ouwe en een aantal nieuwe cursussen en bijeenkomsten. Bekijk de menukaart voor het nieuwe jaar en schrijf meteen in!
boeken
  15 dec '14

PGOacademie versterkt organisaties

"Ik wil wel iedere week op cursus bij PGOsupport". Zomaar een uitspraak van een cursist. PGOacademie voorziet in een behoefte: 3 cursisten en een trainer aan het woord.
stapel boeken
  12 dec '14

Kennis is macht, kunde geeft kracht

PGOacademie trainde ruim 2.000 vertegenwoordigers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Scheidend coördinator Pieter Havermans vertelt over doel, werkwijze en resultaten van de cursussen bij PGOsupport.
poppetje met de neus in de boeken
  11 dec '14

De opleidingsaanpak van grote patiëntenorganisaties

PGOacademie is er voor kleine en grote patiëntenorganisaties. De grote organisaties verzorgen ook zelf opleidingen. Hoe past de PGOacademie daar in? Opleidingscoördinatoren van De Hart & Vaatgroep en Borstkankervereniging Nederland vertellen over...
RvZ-logo
   5 dec '14

Versterk de stem van verzekerden

Zorgverzekeraars moeten verzekerden nauwer betrekken bij hun strategie en bedrijfsvoering. Dat adviseert de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) in het rapport ‘De stem van verzekerden’. Bovendien moet de verzekeraar verantwoording afleggen...
Woord security op beeldscherm
   2 dec '14

Voorkom een hack van uw website

Voorkom dat uw website uit de lucht gaat. Regel het technisch beheer en onderhoud goed. De website van de Klub Lange Mensen was een maand lang offline door een vermeende hack.
Uw website toegankelijk en goed vindbaar
   1 dec '14

Uw website toegankelijk en goed vindbaar

De website is de spil van uw communicatie met (potentiële) leden, vrijwilligers en andere relevante doelgroepen. Daarom wilt u een toegankelijke, goed vindbare en gebruiksvriendelijke site.
richtingaanwijzers met Twitter en Facebook
   1 dec '14

Top 10 pg-organisaties op Twitter

Hoe doen patiënten- en gehandicaptenorganisaties het op sociale media? Halfjaarlijks maken we de top 10 bekend. Voor de rangorde gebruiken we de Kloutscore. Die geeft aan hoe invloedrijk een organisatie is op sociale media, op een schaal van 1 tot...
gestileerde tekening van een kompas
  18 nov '14

Patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek

Op de website Participatiekompas.nl vindt u praktijkvoorbeelden van patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek. Lees hoe patiëntenorganisaties het aanpakken en welke handvatten er zijn. Zo hoeft u niet zelf het wiel uit te vinden.
Achterbanraadpleging basis voor kwaliteitscriteria
  17 nov '14

Achterbanraadpleging basis voor kwaliteitscriteria

Afzonderlijke patiëntervaringen zijn al gauw incidenten. Maar de gebundelde ervaring van honderden patiënten, is even wat anders. Het voucherproject 'VEEL' levert een onderbouwd kwaliteitsbeeld vanuit de patiënt. Het vertrekpunt voor...

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws