Nieuws artikel categorieën:

blog
  16 dec '14

Blog: Framen

Stel je bent een goed verdienende directeur van een pensioenfonds, je hebt het hart op de goede plek, bent de publieke zaak toegedaan en zegt dus ja als ze je vragen om staatssecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Cultuur te worden.
kassabon
  16 dec '14

Nieuwe ronde vouchersubsidie

Het vouchersysteem voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties wordt voortgezet. Voor de organisaties die het betreft organiseert PGOsupport een vouchermarkt op woensdag 28 januari in Amersfoort.
Stapel boeken
  16 dec '14

Cursusaanbod 2015

De cursusagenda voor de eerste helft van 2015 is al flink gevuld. Met gouwe ouwe en een aantal nieuwe cursussen en bijeenkomsten. Bekijk de menukaart voor het nieuwe jaar en schrijf meteen in!
boeken
  15 dec '14

PGOacademie versterkt organisaties

"Ik wil wel iedere week op cursus bij PGOsupport". Zomaar een uitspraak van een cursist. PGOacademie voorziet in een behoefte: 3 cursisten en een trainer aan het woord.
stapel boeken
  12 dec '14

Kennis is macht, kunde geeft kracht

PGOacademie trainde ruim 2.000 vertegenwoordigers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Scheidend coördinator Pieter Havermans vertelt over doel, werkwijze en resultaten van de cursussen bij PGOsupport.
poppetje met de neus in de boeken
  11 dec '14

De opleidingsaanpak van grote patiëntenorganisaties

PGOacademie is er voor kleine en grote patiëntenorganisaties. De grote organisaties verzorgen ook zelf opleidingen. Hoe past de PGOacademie daar in? Opleidingscoördinatoren van De Hart & Vaatgroep en Borstkankervereniging Nederland vertellen over...
RvZ-logo
   5 dec '14

Versterk de stem van verzekerden

Zorgverzekeraars moeten verzekerden nauwer betrekken bij hun strategie en bedrijfsvoering. Dat adviseert de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) in het rapport ‘De stem van verzekerden’. Bovendien moet de verzekeraar verantwoording afleggen...
Woord security op beeldscherm
   2 dec '14

Voorkom een hack van uw website

Voorkom dat uw website uit de lucht gaat. Regel het technisch beheer en onderhoud goed. De website van de Klub Lange Mensen was een maand lang offline door een vermeende hack.
Uw website toegankelijk en goed vindbaar
   1 dec '14

Uw website toegankelijk en goed vindbaar

De website is de spil van uw communicatie met (potentiële) leden, vrijwilligers en andere relevante doelgroepen. Daarom wilt u een toegankelijke, goed vindbare en gebruiksvriendelijke site.
richtingaanwijzers met Twitter en Facebook
   1 dec '14

Top 10 pg-organisaties op Twitter

Hoe doen patiënten- en gehandicaptenorganisaties het op sociale media? Halfjaarlijks maken we de top 10 bekend. Voor de rangorde gebruiken we de Kloutscore. Die geeft aan hoe invloedrijk een organisatie is op sociale media, op een schaal van 1 tot...
gestileerde tekening van een kompas
  18 nov '14

Patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek

Op de website Participatiekompas.nl vindt u praktijkvoorbeelden van patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek. Lees hoe patiëntenorganisaties het aanpakken en welke handvatten er zijn. Zo hoeft u niet zelf het wiel uit te vinden.
Achterbanraadpleging basis voor kwaliteitscriteria
  17 nov '14

Achterbanraadpleging basis voor kwaliteitscriteria

Afzonderlijke patiëntervaringen zijn al gauw incidenten. Maar de gebundelde ervaring van honderden patiënten, is even wat anders. Het voucherproject 'VEEL' levert een onderbouwd kwaliteitsbeeld vanuit de patiënt. Het vertrekpunt voor...
spaarvarkens die drijven in reddingsboeien
  17 nov '14

Gratis!

Met een beperkt budget toch bergen verzetten. Dat is de opdracht die veel patiënten- en gehandicaptenorganisaties zich stellen. Dan is kosteloze hulp van een professional of een gratis cursus meer dan welkom. Een overzicht van (bijna) gratis...
Toets met poppetje
   7 nov '14

Vind bestuursleden in de Namenbank

De Namenbank bevat profielen van experts met hart voor cliëntenraden en patiëntenorganisaties. U vindt er kandidaat-bestuursleden, adviseurs en leden voor de raad van toezicht. We stellen 4 kandidaten aan u voor.
poppetje met mobiele telefoon
   4 nov '14

Nieuw: toolkit communicatie

Een model communicatieplan, talloze tips, goede voorbeelden en handleidingen voor effectieve communicatie. Dat alles vindt u in de nieuwe toolkit.
logo Zorgverzekeraars Nederland
   3 nov '14

Grote kwaliteitsverschillen in zorg

Ruim de helft van de Nederlanders ziet grote kwaliteitsverschillen tussen zorgverleners. Van de zorgverleners zien 4 op de 10 dat. De meeste zorgverleners vinden dat anderen inzicht moeten hebben in de kwaliteit van de zorg die zij verlenen. Dat...
spaarvarken met computermuis
  29 okt '14

Tips voor meer donaties via uw website

Geef webbezoekers direct antwoord op hun brandende vragen. Zorg voor een rimpelloos proces om online te doneren. Duidelijke taal en heldere beelden op uw site openen de portemonnees.
Google-logo
  28 okt '14

Hoger scoren in Google

Wilt u hoger scoren in Google? Zorg dat zoekmachines uw website goed kunnen vinden. 9 tips waarmee u direct aan de slag kunt.
Cadeau
  27 okt '14

6 manieren om uw leden te verleiden

Hoe verleidt u mensen om lid, vrijwilliger of donateur te worden - om hun kostbare tijd of geld te steken in uw patiëntenorganisatie? Argumenten zijn belangrijk – maar mensen beslissen vooral op gevoel.
PC scherm in de wolken
  27 okt '14

Geld en tijd besparen met het virtueel kantoor

Ontdek hoe organisaties kosten en tijd besparen met het virtueel kantoor. Hoe zij documenten opslaan en delen, e-mailen en kantoortoepassingen gebruiken in een beveiligde omgeving op internet. Zonder software, zonder gebruikskosten.

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws