Nieuws artikel categorieën:

2 poppetjes samen voor hetzelfde doel
  20 feb '15

'Vaardig in zelfzorg' geeft patiënt grip op aandoening

Omgaan met je aandoening, je leven weer op de rails krijgen. Daar heb je vaardigheden voor nodig. Zoals het kunnen hanteren van stress. Maar ook informatie vergaren die aansluit bij je persoonlijke omstandigheden. Resultaat van een voucherproject.
logo participatiekompas
  18 feb '15

Patiëntenparticipatie bij kwaliteitsprojecten

Op de website Participatiekompas.nl vindt u voorbeelden van patiëntenparticipatie bij kwaliteitsprojecten. Lees hoe patiëntenorganisaties het aanpakken en welke handvatten er zijn. Zo hoeft u niet zelf het wiel uit te vinden.
Haal meer uit fondsenwerving met sociale media
  10 feb '15

Haal meer uit fondsenwerving met sociale media

Fondsenwerving ondersteunen met sociale media werkt. Een actie met inzet van sociale media levert veel meer op dan zonder. Lees de ervaring Schildklier Organisatie Nederland (SON).
logo PGOsupport
   9 feb '15

Vacature: lid Raad van Toezicht PGOsupport

Per 1 juli 2015 zoekt PGOsupport een lid voor de Raad van Toezicht.
vinkje
   9 feb '15

Patiëntenorganisaties toetsen kwaliteit

Steeds meer patiëntenorganisaties toetsen de zorg op aspecten die voor hun achterban belangrijk zijn. Dat resulteert in keurmerken, patiëntenwijzers, vinkjes of andere instrumenten die duidelijk maken waar goede zorg verleend wordt. Welke...
icoontjes van alle sociale media: YouTube, Pinterest, Twitter, Facebook
   6 feb '15

Jongeren haken af van Facebook en Twitter

Nederlanders zijn het afgelopen jaar meer gebruik gaan maken van Facebook, maar tegelijkertijd vertrekken er jongeren van het Amerikaanse sociale netwerk. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2015 van onderzoeksbureau Newcom...
hand vol met boodschappentassen
   5 feb '15

Levendige vouchermarkt startpunt voor samenwerking

De vouchermarkt op 28 januari zinderde van de energie. Op de markt presenteerden 13 organisaties hun voucherproject en was er volop informatie verkrijgbaar over de 2e voucherronde.
Poppetje leest beste patiëntenblad
  29 jan '15

B en Vizier / Hyp winnaars beste patiëntenblad

De eerste Will Tinnemansprijs voor het beste patiëntenblad gaat naar Borstkankervereniging Nederland en de combinatie Angst, Dwang en Fobie Stichting (ADF Stichting) / Nederlandse Hyperventilatiestichting (NHS).
pijl met tekst 'Klaar voor de toekomst'
  27 jan '15

Klaar voor de toekomst

Is uw organisatie klaar voor de toekomst? Laat u inspireren door geslaagde voorbeelden, gewaagde ideeën en slimme oplossingen. PGOsupport organiseert op maandag 20 april de beurs ‘Klaar voor de toekomst’ voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties.
roodwit geblokt tafelkleed
  26 jan '15

Keukentafelgesprek: handige hulpmiddelen

Over het keukentafelgesprek is veel te doen. Voor mensen die aanspraak maken op zorg via de gemeente is het een belangrijk gesprek. Patiënten- en gehandicaptenorganisaties willen hun achterban goed informeren. U hoeft het wiel niet meer zelf uit...
vinkje
  22 jan '15

Kwaliteitscriteria

Steeds meer patiëntenorganisaties hebben eigen kwaliteitscriteria ontwikkeld. Wat kun je vervolgens met die criteria? We belichten 2 bijzondere toepassingen.
zakenvrouw met verrekijker
  20 jan '15

10 tips om bestuursleden te vinden

“Waar halen we goede bestuursleden vandaan?” Het is een veelgenoemd knelpunt in onze gesprekken met patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Toch zijn er verenigingen die er nauwelijks moeite mee hebben. We brengen 10 succesfactoren in kaart.
Jonge dame kijkt in de lens
  13 jan '15

Jongeren binden met nieuwe community

Jongeren hebben weinig met patiëntenverenigingen. Behoefte aan informatie en ervaringen van andere jongeren hebben ze wel. De online zelfhulp 'ALL OF ME' voorziet daarin. Resultaat van een voucherproject.
2 poppetjes samen voor hetzelfde doel
  13 jan '15

Kom netwerken met onderzoekers en bedrijven

Tijdens Date2Innovate ontmoeten patiëntenorganisaties onderzoekers en bedrijven. Om samen onderzoek te starten en producten te ontwikkelen vanuit patiëntenbelang. En om mee te dingen naar de ZonMw-stimuleringsprijs van 50.000 euro.
man met verrekijker
   8 jan '15

Kwaliteitsontwikkelingen in 6 vragen

Wat zijn de recente ontwikkelingen rond kwaliteit van zorg en de rol van patiëntenorganisaties daarin? In dit bericht praten we u bij over de stand van kwaliteitszaken.
pijltje in de roos
   8 jan '15

Cursussen geven grip op zorgmarkt

De zorgmarkt is volop in beweging. De veranderingen raken patiënten- en gehandicaptenorganisaties in hun kerntaken. Hoe krijgt u daar grip op? Een serie cursussen ondersteunt u daarbij.
kassabon
  16 dec '14

Nieuwe ronde vouchersubsidie

Het vouchersysteem voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties wordt voortgezet. Voor de organisaties die het betreft organiseert PGOsupport een vouchermarkt op woensdag 28 januari in Amersfoort.
Stapel boeken
  16 dec '14

Cursusaanbod 2015

De cursusagenda voor de eerste helft van 2015 is al flink gevuld. Met gouwe ouwe en een aantal nieuwe cursussen en bijeenkomsten. Bekijk de menukaart voor het nieuwe jaar en schrijf meteen in!
boeken
  15 dec '14

PGOacademie versterkt organisaties

"Ik wil wel iedere week op cursus bij PGOsupport". Zomaar een uitspraak van een cursist. PGOacademie voorziet in een behoefte: 3 cursisten en een trainer aan het woord.
stapel boeken
  12 dec '14

Kennis is macht, kunde geeft kracht

PGOacademie trainde ruim 2.000 vertegenwoordigers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Scheidend coördinator Pieter Havermans vertelt over doel, werkwijze en resultaten van de cursussen bij PGOsupport.

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws